Hoveniers zetten bewoners Nij Statelân in de bloemen

Voor de bewoners van het Roefke in Nij Statelân in Menaam pakte de Burendag 2017 verrassend uit. Afgelopen 22 september werden ze letterlijk in de bloemetjes gezet. En Van Tuinen Tuinservice mocht zijn steentje daaraan bijdragen.

 

burendag nij statelan 6

 

Johan van Tuinen: “Toen Marion Bos, buurtcoach bij de Paletgroep, mij belde met de vraag of wij als hovenier mee wilden werken aan de Burendag 2017, was mijn antwoord ‘ja, natuurlijk’. Het was dan ook een heel leuk initiatief. Onze bijdrage bestond uit het leveren en aanbrengen van beplanting in verschillende bloembakken op het terras. “

 

Deze bloembakken waren gemaakt door De Tuorrebout in Menaam. Daar bieden ze dagbesteding aan voor jongvolwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Ook de Poiesz uit Menaam deed mee. Zij leverden de potgrond voor dit project.

 

burendag nij statelan

 

En zo kon het gebeuren dat Johan van Tuinen, geassisteerd door de hoveniers Rinze Bruinsma en Jacob van der Veen op de bewuste vrijdagochtend met een keur aan beplanting richting Menaam togen. Het zonnige weer, koffie, taart of een advocaatje bracht de bewoners bij elkaar. Het Van Tuinenteam werd bij hun werk geholpen door de heer Wiersma (90). Dat Wiersma het ‘aanaarden’ niet was verleerd werd al snel duidelijk. Daarbij waren de aanwijzingen van Johan overbodig.

 

“Al met al een noflike en waardevolle onderbreking van ons ‘echte’ werk”, blikt de hovenier tevreden terug.