Verzamel snoeiafval Taxus Baccata

De Stichting Vergroot de Hoop is initiatiefnemer van de landelijke inzamelactie van snoeiafval van de Taxus Baccata. De Taxus baccata en ook het snoeisel ervan, bevat de stof baccatine.  Dit stofje is nodig voor de productie van chemokuren.

 

Eén kuub snoeiafval is goed voor één chemokuur.

Aan deze actie doen wij mee!

 

De spelregels:

  • De actie loopt van 15 juni tot en met 31 augustus. In deze periode bevat de Taxus baccata de meeste baccatine.
  • Verzamel het taxussnoeisel op een doek of zeil. Dit moet schoon zijn, zodat het snoeisel zuiver blijft.
  • Jullie schone snoeiafval van de Taxus baccata is welkom bij ons, Van Tuinen Tuinservice, Hemmemawei 2, 9041 CD in Berltsum.
  • In de actieperiode richten we op ons terrein een speciale plek in waar we dit afval verzamelen. Doe je mee? We gaan ervan uit dat je het zelf brengt en stort. Dit kan alleen op afspraak. Bel daarvoor Johan op zijn mobiel: 0653 94 40 14.

taxus baccata groen

 

Vorig jaar werd de actie voor het eerst gehouden. Het verzamelde snoeiafval droeg bij aan de productie van 10.270 chemotherapieën. De Stichting Vergroot de Hoop zet dit jaar in op verdubbeling van dit aantal.

 

”Meer dan ooit is het noodzakelijk dat er genoeg middelen komen om niet alleen het onderzoek naar genezing van kanker voort te zetten, maar ook om de medicatie te kunnen produceren”, verduidelijkt projectleider Jessica de Kruijf (bron).

 

Een leuke bijkomstigheid. Voor elke kuub taxussnoeisel ontvangen wij een bedrag van € 50,00. Dit bestemmen we voor de SamenLoop voor Hoop Franeker 2015.

 

Wij rekenen op heel veel kuubs!

Download hier de flyer van Stichting Vergroot de Hoop. Hierin lees je hoe de actie precies werkt: Flyer VergrootDeHoop 2015.

 

Ben je trouwens benieuwd naar een oude Taxus baccata, die het hoekje om gaat?