Tuinpassie en Emotie sleutelwoorden TuinBabbel

Tuinpassie geeft tuininspiratie

Hovenier Johan van Tuinen zette zaterdag 12 september de deuren van zijn bedrijf open voor de eerste TuinBabbel. Het idee om voor klanten iets inspirerends te organiseren vatte afgelopen winter al post en werd sindsdien uitgebroed. Het resultaat was verrassend, zowel qua vorm als inhoud. Woorden waaraan deze eerste TuinBabbel kan worden opgehangen zijn tuinpassie en emotie. Tuininspiratie pur sang.

 

Overkapping als theater

Tuinbabbel Van Tuinen Tuinservice
De overkapping omgeturnd tot theater.

Onder het genot van live accordeonmuziek door Stien Wassenaar kwamen de bezoekers binnen. In de loods laafden de gasten zich eerst aan koffie met gebak, waarna ze plaats namen in het bijna heus theater waartoe de overkapping was omgetoverd. Tuinman Van Tuinen had 3 sprekers uitgenodigd om een inspirerende inhoud aan deze eerste TuinBabbel te geven.

 

Tuingoeroe Emiel van den Berg

Het spits wordt afgebeten door Emiel van den Berg. Emiel doet zoveel met groen dat het een wonder mag heten dat de tuingoeroe nog niet groen uitslaat. Hij fotografeert groen, hij begeleidt groenreizen, hij maakt reclame voor groen, hij schrijft over groen enzovoort. En last but not least, hij kan er prachtig over vertellen. Dat doet hij vanmiddag. Met passie. Tuinpassie!

 

Tuingoeroe Emiel van den Berg over 100 jaar tuinen
Tuingoeroe Emiel van den Berg over 100 jaar tuinen

Emiel neemt ons mee terug in de tijd, in de geschiedenis van zo’n 100 jaar tuinen. Via de wereldberoemde tuinen van Versailles dwalen we rond in Engeland en Frankrijk en maken we kennis met verschillende stijlen. Tuinen met invloeden van landschapsarchitecten van naam, onder wie Capability Brown, Gertude Jekyll en Claude Monet, trekken aan het oog voorbij. Vanuit de geschiedenis geeft Emiel ook een doorkijkje naar de toekomst van de tuinen. Een toekomst waarin alles mogelijk lijkt. Of dat ook gaat gebeuren? De tijd zal het leren.

Tuinontwerper Siem de Vlas

Tuinontwerper Siem de Vlas
Siem de Vlas, tuinontwerper geeft zijn visie op tuinontwerpen.

 

Siem de Vlas, de tuinontwerper die veel tekent voor Van Tuinen Tuinservice vertelt over zijn werk als tuinontwerper. Hoe hij elke keer weer de wensen van de klant vertaalt naar een tuinontwerp dat bij de klant past en waar deze zich lekker bij gaat voelen.

 

Voor inspiratie gaat hij met de klant in gesprek, bekijkt hij de bestaande situatie. “Een tuin ontwerpen doe je niet van een plaatje,” daar moet gevoel bij is de overtuiging van de tuinontwerper.

 

Stenenboer Johannes Schilstra

Johannes Schilstra van Hego
Johannes Schilstra, leverancier sierbestrating op de TuinBabbel bij tuinman van Tuinen

Van emotie spreekt ook Johannes Schilstra van Hego in Hommerts, leverancier van sierbestrating aan Van Tuinen Tuinservice. “Kijk eens naar de weg die bijvoorbeeld natuursteen aflegt voor het bij de klant in de tuin ligt”, dat is voor mij emotie.

 

Maar niet alleen natuursteen in al zijn vormen en maten, ook gebakken stenen zijn stenen met een verhaal. Tijdloze stenen met karakter. De betonvariant klinkt minder spannend, maar biedt toch ook diverse varianten en kleurstellingen.

 

Nababbelen

Na zoveel tuinpassie over hun toehoorders te hebben uitgestrooid, schrappen de mannen het onderdeel tuinforum. In plaats daarvan kan ieder de sprekers los aanschieten. En dat onder het genot van een hapje en een drankje. Niks mis mee. Zo ook niet met deze eerste TuinBabbel. Sterker nog. Geslaagd en voor herhaling vatbaar volgens een blije en trotse Johan van Tuinen.

 

 

Een impressie van de TuinBabbel 12-09-2015. De foto’s zijn gemaakt door onze fotograferende hovenier Egbert de Jong.

 

RIA | 14-09-2015