Tuinvoorbeeld strakke tuin

Strakke tuin

Deze achtertuin lijkt groter dan hij in werkelijkheid is. De bijna geometrische opzet met trapezevormen en vlakken onder een hoekverdraaiing van 15 graden zorgt voor een ruimtelijk effect in deze strakke tuin.

 

Luchtige vormgeving

De tuin is een spel van contrast tussen een strakke vormgeving en luchtige beplanting. Zon, schaduw, wind, er is altijd wel een beschutte plek te vinden om te verpozen.

 

tuinvoorbeeld strakke tuin met speels effect door geometrische vormen en luchtige beplanting.

Diepte in de tuin is gecreëerd met de 3 wilgbladige sierperen. Hun bleke bladeren waaieren uit over de donkergroene taxishaag. Het nodigt uit te ontdekken wat zich daarachter afspeelt. Een flinke opstap met stoere beton trapblokken benadrukt de overgang.

 

Bijlokkende bloemen

Omringd door een verscheidenheid aan bijenlokkende bloemen, siergrassen en een solitaire engelenboom (Aralia elata) is het strakke gazon een rustpunt.

 

De reactie van de tevreden opdrachtgevers:

We wilden jullie even laten weten dat we geweldig genieten van onze nieuwe tuin. De bloemen bloei(d)en uitbundig. De combinatie van verschillende soorten was prachtig. Er waren heel veel bijen en soms ook  vlinders.
Er zijn veel plekjes waar je kunt zitten, in de zon ( als je snakt naar een zonnestraaltje) en in de schaduw (toen het heel zomers was). Op dit moment bloeien o.a. de Japanske anemonen.
We hopen dat we nog een mooie nazomer krijgen en dat we nog veel kunnen genieten van de tuin.

 

Ontwerp: Siem de Vlas, Linum
Aanleg: Hovenier Van Tuinen Tuinservice
Realisatie: 2014

 

Het fotoalbum van deze strakke, geometrische tuin.